Przepisy wegetariańskie, wegańskie, bez cukru, czasem dietetyczne ;) Vegetarian recipes without sugar ;)
niedziela, 1 września 2013
Placuszki omletowe z sosem miętowym i gruszką / Omelettes pancakes with mint dressing and pear
Składniki:
2 jajka
3 łyżki otrębów żytnich
1 łyżeczka ksylitolu
sos:
100g jogurtu naturalnego
kilka liści świeżej mięty
kilka zielonych winogro
1 łyżeczka miodu gryczanego
+ 1 gruszka
Wykonanie
Najpierw przygotowujemy sos. Winogrona kroimy na połówki i wyjmujemy pestki. Do miski dodajemy jogurt, winogrona, miętę i miód, blendujemy.
Oddzielamy białka od żółtek. Żółtka dodajemy do miski. Dodajemy otręby i ksylitol. Białka ubijamy. Dodajemy do żółtek i otrębów. Delikatnie mieszamy.
Na nagrzaną patelnię kładziemy łyżką omlet i smażymy małe placuszki.
Po usmażeniu na omletach kładziemy pokrojoną na kawałki gruszkę. Polewamy sosem.
Ingredients:
2 eggs
3 tablespoons rye bran
1 teaspoon xylitol
sauce:
100g natural yoghurt
a few leaves fresh mint
bunch of green grapes
1 teaspoon buckwheat honey
+ 1 pear
Firstly, prepare the dressing. Cut grapes into halves and seed. Add yogurt, honey, mint and grapes into a bowl and mix.
Separate egg yolk and egg white. Add the egg yolks into a bowl. Add the bran and xylitol. Whisk the egg white. Add to the egg yolks and bran. Stir it softly.
Using a spoon put the omelette on a heated pan, fry.
On pancakes put cut into pieces pear. Pour the dressing.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz