Przepisy wegetariańskie, wegańskie, bez cukru, czasem dietetyczne ;) Vegetarian recipes without sugar ;)
niedziela, 22 września 2013
Makaron razowy z sosem serowym z cuknią / Wholemeal fusilli with cheese sauce and zucchini
Składniki:
200g makaron razowy
1/2 małej cukinii
5-6 łyżek śmietany 12%
1/2 sera camembert
50 g Grana Padano
50 g gorgonzoli
1 łyżka masła
1 łyżka oleju
sól
pieprz
gałka muszkatołowa
Wykonanie
Cukinię kroimy w półplasterki i podsmażamy na oleju.
Na patelni roztapiamy masło. Dodajemy śmietanę. Mieszamy. Dodajemy sery. Po tym, jak sery już się roztopią dodajemy przyprawy. Następnie dodajemy cukinię i ugotowany makaron. Mieszamy.
Ingredients:
200 g wholemeal pasta
1/2 small courgettes
5-6 tbsp cream 12%
half camembert cheese
50 g Grana Padano
50 g Gorgonzola
1 tbsp butter
1 tbsp oil
salt
pepper
pinch of mace
Cut zucchini into half-slices and fry in oil.
Preheat a pan and add butter. Add cream. Mix. Add the cheeses. When the cheeses has melted add the seasonings. Then add the zucchini and cooked pasta. Mix.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz