niedziela, 22 września 2013

Makaron razowy z sosem serowym z cuknią / Wholemeal fusilli with cheese sauce and zucchini


Składniki:

200g makaron razowy
1/2 małej cukinii
5-6 łyżek śmietany 12%
1/2 sera camembert
50 g Grana Padano
50 g gorgonzoli
1 łyżka masła 
1 łyżka oleju
sól
pieprz
gałka muszkatołowa

Wykonanie
Cukinię kroimy w półplasterki i podsmażamy na oleju.
Na patelni roztapiamy masło. Dodajemy śmietanę. Mieszamy. Dodajemy sery. Po tym, jak sery już się roztopią dodajemy przyprawy. Następnie dodajemy cukinię i ugotowany makaron. Mieszamy.



Ingredients:

200 g wholemeal pasta 
1/2 small courgettes
5-6 tbsp cream 12% 
half camembert cheese 
50 g Grana Padano 
50 g Gorgonzola 
1 tbsp butter 
1 tbsp oil 
salt
pepper
pinch of mace


Cut zucchini into half-slices and fry in oil. 
Preheat a pan and add butter. Add cream. Mix. Add the cheeses. When the cheeses has melted add the seasonings. Then add the zucchini and cooked pasta. Mix.
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz