Przepisy wegetariańskie, wegańskie, bez cukru, czasem dietetyczne ;) Vegetarian recipes without sugar ;)
czwartek, 19 września 2013
Barszcz czerwony kiszony / Pickled red borscht
Składniki:
kilka małych buraków
2 ząbki czosnku
2-3 ziarna ziela angielskiego
2-3 liście laurowe
1/2 litra wody
1 łyżeczka soli
Wykonanie
Buraki myjemy i obieramy. Wkładamy do słoika. Dodajemy obrane 2 ząbki czosnku, ziele angielskie i liście laurowe. Wodę gotujemy i mieszamy z solą. Powstałym roztworem zalewamy to co znajduje się w słoiku. Zakręcamy. Przechowujemy przez kilka dni w temperaturze pokojowej i zjadamy - w postaci barszczu, lub po prostu wypijamy "na surowo".
Ingredients:
a few small beets
2 cloves of garlic
2-3 grains allspice
2-3 bay leaves
1/2 liter of water
1 teaspoon salt
Wash and peel beets. Put into a jar. Add peeled 2 garlic cloves, allspice and bay leaves. Boil water and mix with salt. Pour the water into the jar. Turn off. Keep for a few days at room temperature and eat - in the form of soup, or just drink"raw".
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz