wtorek, 17 września 2013

Kluski z warzywami / Noodles with vegetables





Przepis prawie całkiem odgapiony od/z: doradcasmaku.pl :)

Składniki:

1 marchew
1 mały por
1 mała cukinia
oliwy z oliwek
cząber, majeranek, oregano, bazylia, tymianek
sól
pieprz
1 jajko
6 łyżek mąki pszennej chlebowej
1/4 szklanki wody 

Wykonanie

Na patelnię wlewamy oliwę. Warzywa kroimy w cienkie paski. Dodajemy na patelnię, chwilę smażymy. Gdy warzywa są al dente, dodajemy zioła, sól i pieprz.
Do garnka wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia.
Do miski dodajmy jajko, wodę i mąkę. Mieszamy do połączenia. Powstałą masę kładziemy łyżką na gorącą wodę. Gdy kluski wypłyną na powierzchnię wody wyjmujemy je i dodajemy na patelnię z warzywami. Mieszamy.

Ingredients:

1 carrot
1 small leek
1 small zucchini
olive oil
savory, marjoram, oregano, basil, thyme
salt
pepper
1 egg
6 tbsp wheat flour
1/4 cup water 

Pour the olive oil into a pan. Vegetables cut into thin strips. Add to the pan, fry. When the vegetables are al dente, add the herbs, salt and pepper.

Pour water into a pot and boil.

 
Into a bowl add egg, water and flour. Mix. Using spoon put the mixture in a hot water. When the noodles float to the surface take them out and add to the pan with the vegetables. Mix.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz