poniedziałek, 26 sierpnia 2013

Grzanki z Camembertem i pieczonym bakłażanem / Toasts with Camembert and baked eggplant




Składniki:

mały bakłażan
bułki pełnoziarniste lub chleb pełnoziarnisty
sałata lodowa
ser Camembert
oliwa z oliwek
sól 
pieprz

sos:

olej rzepakowy
ocet balsamiczny
sól
pieprz

Wykonanie

Na patelnię wlewamy oliwę z oliwek. Podgrzewamy. Kładziemy bułki przekrojone na pół lub kromki chleba i opiekamy z dwóch stron. Kroimy bakłażana w plastry. Na patelnię znów dodajemy oliwę z oliwek i smażymy na niej bakłażana. Po usmażeniu posypujemy solą i pieprzem. Kiedy bakłażan jest już gotowy, na grzanki kładziemy sałatę, bakłażana, ser pokrojony w plastry i polewamy sosem. 
Przygotowanie sosu:
olej, ocet, sól i świeżo mielony czarny pieprz mieszamy do połączenia.

 Ingredients:

small eggplant
wholegrain rolls or wholegrain bread 

iceberg lettuce 
Camembert 
olive oil 
salt 
pepper

dressing:
canola oil 
balsamic vinegar
salt
freshly ground pepper  

Into a pan pour an olive oil and heat. Put rolls cut into halves or slices of bread  on the pan and toast of the two sides. Cut eggplant into slices. On the pan again pour the olive oil and fry the eggplant. After frying sprinkle with salt and fresh ground pepper. When the eggplant is ready, put the lettuce, eggplant, sliced cheese on the toasts and pour dressing. 
Preparing the dressing:
salt, oil, vinegar and freshly ground pepper mix to combine. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz