Składniki:
2 szklanki mąki żytniej pełnoziarnistej
3-4 średnie starte marchewki
1/3 szklanki oleju
1/2 szklanki miodu
2 jajka
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżka sody
1 łyżeczka cynamonu
szczypta gałki muszkatołowej
szczypta mielonych goździków
1/2 łyżeczki mielonego imbiru
szczypta soli
garść rodzynek
kilka suszonych śliwek
garść słonecznika
garść płatków migdałowych
Nadzienie:
150 g białego kremowego serka
ok. 5-6 łyżek masła
łyżka miodu
Wykonanie
Do miski dodajemy wszystkie składniki i mieszamy do połączenia się składników. Przekładamy do foremki na muffinki. Pieczemy w temperaturze 175 stopni Celsjusza około 20 - 25 minut.
Studzimy i przekrawamy na pół.
Przygotowujemy nadzienie. Do miski dodajemy serek, masło (miękkie) i miód. Ucieramy. Przekładamy babeczki masą.
Ingredients:
2 cups wholegrain rye flour
3-4 medium carrots grated
1/3 cup oil
1/2 cup honey
2 eggs
1/2 teaspoon baking powder
1 tablespoon baking soda
1 teaspoon cinnamon
pinch of nutmeg
pinch of ground cloves
1/2 teaspoon ground ginger
pinch of salt
handful of raisins
some prunes
handful of sunflower
a handful of flaked almonds
filling:
150 g cream cheese
5-6 tablespoons of butter
tablespoon honey
Add all ingredients into a bowl and mix to combine the ingredients. Put into a muffin mold. Bake at 175 Celsjus degrees for about 20 - 25 minutes.
Chill and cut all muffins in half.
Prepare the filling. Add cheese, honey and butter (soft) into a bowl. Cream and put the filling between halves of muffins.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz