sobota, 3 sierpnia 2013

Szybka i zdrowa granola / Healthy granola without sugar






Składniki (na około 4 porcje):

3-4 łyżki płatków jęczmiennych
5-6 łyżek płatków owsianych
1 łyżka wiórek kokosowych
1 i 1/2 łyżki słonecznika
2 łyżki miodu
1 łyżka oleju rzepakowego
szczypta soli

Wykonanie:

Na nierozgrzaną patelnię wsypujemy płatki, wiórki, słonecznik. Dodajemy olej, miód i sól. Smażymy przez kilka minut ciągle mieszając. Gdy wszystko się "zezłoci", odstawiamy. Studzimy i albo przekładamy do słoiczka na później, albo od razu zjadamy - najlepiej z jogurtem naturalnym i owocami np. nektarynką.

English version

Ingredients (for about 4 servings):

3-4 tablespoons of barley flakes 
5-6 tablespoons of oatmeal
1 tablespoon desiccated coconut
1 and 1/2 tablespoon sunflower 
2 tablespoons honey 
1 tablespoon canola oil 
pinch of salt

Put all ingredients to the unheated pan. Fry for a few minutes, stirring all the time. Then cool and put into a jar or into bowls and eat with yogurt and fruits.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz