wtorek, 6 sierpnia 2013

Crumble z morelami / Apricot crumble








Składniki:

morele (ilość dowolna)
miód 
1/4 kostki zimnego masła
1/2 szklanki płatków owsianych
1/4 szklanki mąki orkiszowej typ 2000
1 łyżka Stewii

Wykonanie:

Morele myjemy, kroimy na średniej wielkości kawałki. Układamy w naczyniu żaroodpornym, polewamy miodem (ja daje łyżkę miodu). W misce z pozostałych składników zagniatamy kruszonkę i posypujemy nią owoce. Nie przykrywamy. Pieczemy w temperaturze 195 stopni Celsjusza około 25 - 30 minut.


Ingredients:

apricots
honey
1/4 cup cold butter
1/2 cup oatmeal
1/4 cup wholegrain spelt flour
1 tbls Stevia

Wash apricots and cut into small pieces. Put into a baking dish, pour honey. Place Stevia, flour and oatmeal into a bowl. Then cut the butter into small pieces and add them to the bowl. Rub the butter in to dry ingredients. When you mix them in to coarse pieces put this on the filling. Do not cover. Bake about 25-30 minutes at the temperature 195 Celsjus degrees.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz